3 gezonde tussendoortjes waar jouw collega’s jaloers op zullen zijn!
Vaak zijn tussendoortjes erg calorierijk, maar één of twee koekjes bij de koffie moet kunnen toch? In een gevulde koek zitten gemiddeld al zo’n 202 calorieën, als je hier 2 van neemt zit je dus al op 404 calorieën. Dit is gelijk aan 2 volkoren boterhammen met 2 plakken kaas en 1 gekookt ei! Toch hebben de meeste mensen niet zoveel trek in een boterham bij de koffie. Wij snappen dat het toch wel verleidelijk is om toch iets zoets bij de koffie te eten. Maar dat kan! Even een uurtje in de keuken staan maar dan heb je wel echt gezonde tussendoortjes voor de rest van de week!
Check ons Instagram voor inspiratie over sport & gezonde recepten. Klik hier.
Onze favoriete 3 tussendoortjes!
Appelcake
• 3 bananen (medium)
• 3 eieren
• 255 gr appel (3 medium)
• 50 gr rozijnen
• 300 gr havermout.
• Optioneel: 30 gr vanille protein poeder en 100ml water
• Kaneel hoeveelheid naar keuze
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen in een mixer, voeg hier de eieren en havermout aan toe. Voeg de protein poeder en 100ml water toe. Snijdt de appel in kleine stukjes en meng ze door het beslag. Mix ook de rozijntjes door het beslag. Voeg als laatste de kaneel toe. Verdeel het beslag over de cakevorm met bakpapier. Bak de cake voor 25/30 minuten in de oven op 180 tot 200 graden. Laat de cake afkoelen en snijdt de cake in 16 stukken.
Blueberry muffin
• 3 bananen (medium)
• 3 eieren
• 600 gr (bevroren) blauwe bessen
• 300 gr havermout.
• Optioneel: 30 gr bosbessen protein poeder.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen in een mixer, voeg hier de eieren en havermout aan toe. Voeg de protein poeder toe. Meng de blauwe bessen door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes voor 20/25 minuten in de oven op 180 tot 200 graden.
Mango taart
• 3 bananen (medium)
• 3 eieren
• 600 gr (bevroren) mango
• 300 gr havermout.
• Optioneel: 30 gr vanille protein poeder.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen in een mixer, voeg hier de eieren en havermout aan toe. Voeg de protein poeder toe. Meng de mango door het beslag. Verdeel het beslag over de taartvorm. Bak de taart voor 25/30 minuten in de oven op 180 tot 200 graden.
BEWAAR TIP:
Je kunt de cake, cupcakes of taart in de koelkast bewaren voor ongeveer 7 dagen. Langer bewaren? Vries ze in! Wil je het morgen mee voor bij de koffie? Haal het een avond van te voren uit de vriezer.
BREAKFAST TIP:
Ontbijten met taart of cake? Why not? Neem 2 stukjes en je hebt een heerlijk ontbijtje!
SERVEER TIP:
Maak de snacks extra lekker met een stuk vers fruit erbij! Garneer met aardbeien, bosbessen of frambozen.
Op zoek naar meer gezonde recepten? Check ons blog hier.
3 Comments